EMMEN - Bij een steekpartij in Emmen is een hulpverlener om het leven gekomen. Het steekincident vond zaterdag rond 20.30 uur plaats in jeugdzorginstelling Yorneo in het centrum.


Meerdere hulpdiensten rukten uit, maar zij konden de vrouwelijke begeleidster (26) niet meer helpen. Ze overleed ter plekke.

De politie heeft twee mannen aangehouden. De eerste verdachte (19) werd kort na het incident in het centrum van de stad aangehouden. De andere jongen (16) was op de vlucht geslagen. Na een zoekactie waarbij ondermeer een politiehelikopter werd ingezet kon de politie later bekend maken dat deze ook is aangehouden in Meppel.

In de instelling wonen jongeren tussen de 12 en 18 jaar oud. De bewoners moesten vannacht elders slapen. Het pand werd beschouwd als plaats delict en er volgde een uitgebreid onderzoek. Over de toedracht van de steekpartij is nog niets bekend.

Burgemeester Van Oosterhout betuigde via Twitter zijn medeleven aan de nabestaanden van het slachtoffer.

De politie is nog op zoek naar camerabeelden uit de omgeving van de Stationsstraat in Emmen die mogelijk kunnen ondersteunen bij het onderzoek. Reed u met een auto met dashboardcamera in de buurt van de stationsstraat rond het tijdstip van het incident? Of heeft u een deurbelcamera waar mogelijk iets verdachts op te zien is. Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.