EMMEN - Bij politieacties aan de Flintstraat en het Meerveld in Emmen zijn maandag 22 januari twee verdachten aangehouden. Het gaat om mannen van 35 en 63 jaar uit Emmen. Zij worden verdacht van het witwassen van crimineel verkregen geld.


Onderzoek naar geldstromen

De politie startte een onderzoek naar geldstromen van één van de verdachte op basis van signalen dat hij zich mogelijk bezighield met criminele activiteiten. Daarnaast kwamen meerdere anonieme meldingen over deze verdachte binnen. De man zou rijden in exclusieve voertuigen en dure kleding dragen, zonder hiervoor een verklaarbaar vermogen te hebben. In dit onderzoek kwam ook de tweede verdachte in beeld.

Auto’s, contant geld en luxegoederen
Bij de actie is conservatoir beslag gelegd op twee auto’s, contant geld en een groot aantal luxegoederen zoals designerkleding, tassen, sieraden en horloges. Geld is de drijfveer van nagenoeg alle vormen van criminaliteit. Door het geld en de luxegoederen in beslag te nemen, wordt een verdachte geraakt op een plek die het meest pijn doet, namelijk de portemonnee. Het afpakken van crimineel geld en met crimineel geld verkregen luxegoederen is een belangrijk onderdeel van de strijd tegen misdaad.

Deel (anoniem) info met de politie
De verdachten zitten vast en worden verhoord. De komende tijd gaat het onderzoek door. Heb je het vermoeden dat iemand zich bezighoudt met criminele activiteiten? Of valt het je op dat iemand bijvoorbeeld in dure auto’s rijdt en veel luxegoederen heeft zonder dat duidelijk is dat hoe diegene aan vermogen komt? Deel die informatie met ons. Je kunt hiervoor 0900-8844 bellen maar het kan ook, net zoals tipgevers in dit onderzoek, anoniem. Wil je informatie delen maar heb je liever niet dat de politie jouw identiteit weet? Bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Online tippen kan ook.