ZWINDERSCHEVELD - Donderdag 20 juni hield de politie samen met de Douane, Belastingdienst, Koninklijke Marechaussee en Duitse politie een 100%-controleactie bij de verzorgingsplaats Zwinderscheveld op de Rijksweg A37. Bij de actie werden boetes uitgeschreven, voertuigen doorzocht en in beslag genomen en aanhoudingen verricht.


Een zogenoemde 100%-controleactie is gericht op personen, voertuigen en vracht. Daar komen de expertises vanuit de verschillende betrokken overheidsdiensten samen wat de controle grondig en totaal maakt. Verder werden er 1600 liter aan niet toegestane gewasbeschermingsmiddelen gevonden, in totaal voor bijna 73 duizend euro aan openstaande schulden en boetes geïnd, 18 voertuigen in beslag genomen en 4 aanhoudingen verricht. De politie schreef duizend boetes uit voor onder andere de overtreding van de maximumsnelheid of vasthouden van een mobiel apparaat. Bijna 400 voertuigen werden doorzocht waarbij drugs en pepperspray werden gevonden. Ook gaf de politie diverse waarschuwingen voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs of een kapot remlicht.

In totaal werkten 120 collega’s mee aan de actie. Deze werd georganiseerd door de Eenheid Landelijke Expertise en Operaties, ook waren collega’s uit verschillende regionale eenheden betrokken. Dit type controleacties is gericht op het vergroten van veiligheid op de weg. Ook veilig verkeer Nederland was hierbij aanwezig.