WEITEVEEN - Vandaag heeft de politie een man aangehouden in verband met een geweldsincident in Weiteveen. Daarbij zijn twee personen overleden. het Openbaar Ministerie heeft de meest gestelde vragen op een rij gezet.


Wat is er vandaag in Weiteveen gebeurd?

De politie heeft een 50-jarige man uit Klazienaveen aangehouden in verband met een geweldsincident in Weiteveen. Dinsdagochtend 16 januari kreeg de politie een melding van een geweldsincident aan de Bargerweg. Bij dat incident is geschoten. Een persoon is aangetroffen in een auto, een ander nabij een woning. Beide personen zijn overleden. Het betreft een 38-jarige man en een 44-jarige vrouw, beiden uit Weiteveen.

Wat gebeurt er nu?

De politie is een groot onderzoek gestart en onderzoekt wat er precies is gebeurd en wat daaraan vooraf is gegaan. In dat onderzoek wordt de verdachte gehoord en spreekt de politie met mogelijke getuigen. Ook wordt sporenonderzoek verricht en kijken we naar de relatie tussen de slachtoffers en de verdachte. Dat zal zorgvuldig gebeuren, waardoor dat onderzoek enige tijd in beslag zal nemen.

Er zijn video’s verschenen op social media. Zijn jullie daarmee bekend?

Ja, daarmee zijn we bekend. Daarin wordt informatie gedeeld dat mee wordt genomen in het onderzoek. Daarom kunnen we inhoudelijk niet reageren op deze video’s. Wel vinden we het belangrijk om te vragen om deze video’s niet te verspreiden, omdat er een groot persoonlijk leed achter schuil gaat.

Wat is de achtergrond van dit geweldsincident?

Wij zijn er mee bekend dat er sprake is van een al langer lopend conflict dat mogelijk verband houdt met deze zaak. De informatie die wij daar over hebben, maakt eveneens onderdeel uit van het strafrechtelijk onderzoek. Daardoor kunnen we op dit moment niet ingaan op verdere details.

Hoe gaat dit onderzoek nu verder?

De verdachte is aangehouden en in verzekering gesteld. Hij zal vrijdag a.s. worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die zal beslissen of hij veertien dagen langer vast blijft zitten of niet.