EMMEN - Op 11 februari 2023 werd een 35-jarige man levenloos aangetroffen op de galerij van een wooncomplex aan de Hunenbaan in Emmen. Het Openbaar Ministerie heeft na uitgebreid onderzoek besloten dat het daarvoor drie mannen gaat vervolgen; hen wordt dood door schuld ten laste gelegd.


Het gaat om drie mannen uit Emmen van 21, 23 en 24. De drie verdachten wordt naast dood door schuld ook het verplaatsen van het lichaam van het overleden slachtoffer en diefstal ten laste gelegd.

De drie verdachten wordt verweten dat zij geen medische hulp hebben ingeschakeld, terwijl zij wisten dat het slachtoffer buiten bewustzijn was geraakt door het gebruik van drugs en alcohol. Ook houdt het OM hen verantwoordelijk voor het verplaatsen van het stoffelijk overschot van het slachtoffer uit de woning, naar de galerij. De man van 24 wordt bovendien nog beschuldigd van het bezit van drugs en van een wapen.

Er is ook een vierde verdachte in beeld. Het gaat om een 24-jarige man uit de gemeente Midden-Drenthe. Hij wordt niet verdacht van dood door schuld, maar wel van het verplaatsen van het lichaam van het overleden slachtoffer. Ook wordt hem diefstal en drugsbezit verweten.

Het is nog niet bekend wanneer de rechtbank in Assen zich gaat buigen over deze zaak.