SCHOONOORD - De politie doet onderzoek naar een explosie bij een woning in de Brugstraat in Schoonoord. Die vond plaats op woensdag 13 maart rond 02:08 uur. Niemand raakte gewond, maar de woning liep wel forse schade op. We zijn op zoek naar mogelijke getuigen van de explosie en omwonenden die mogelijk camerabeelden hebben, waarop iets verdachts te zien is.


De melding kwam rond 02:10 uur bij ons binnen. We zijn meteen begonnen met een onderzoek naar de toedracht van de explosie. Er is sporenonderzoek verricht en we doen onderzoek naar het explosief.

Getuigen en beelden gezocht

We hebben al met meerdere getuigen gesproken en we gaan ook een buurtonderzoek doen. Daarbij kijken we ook of er camerabeelden zijn, die we kunnen veiligstellen. Daarnaast hopen we dat er omwonenden zijn die ons meer kunnen vertellen over de explosie. We houden er rekening mee dat het explosief door iemand is geplaatst dat diegene daarna in een auto is gestapt en is weggereden.

Deel uw informatie

Woont u in de buurt van de Brugstraat en heeft u iets gezien of gehoord van de explosie? Heeft u rond 02:10 uur verdachte personen en/of voertuigen gezien in de omgeving van de Brugstraat? Heeft u beelden van bijvoorbeeld een cameradeurbel of dashcam waarop iets verdachts te zien is? Of heeft u andere informatie die ons kan helpen in het onderzoek? Laat het dan weten via 0900-8844 of deel informatie anoniem via 0800-7000.