EMMEN - De politie heeft gisterochtend op een bospad nabij de Boslaan in Emmen ongeveer 80 vaten aangetroffen. Na onderzoek blijkt het zeer waarschijnlijk om drugsafval te gaan. Het is onduidelijk wie deze vaten heeft achtergelaten en wanneer dit precies is gebeurd. De politie komt graag in contact met mensen die iets hebben gezien of gehoord of die iets weten van deze drugsafvaldumping.

Dumping


De vaten werden donderdagochtend rond 8.00 uur ontdekt door voorbijgangers die de politie waarschuwden en zijn waarschijnlijk woensdag 8 mei of donderdag 9 mei gedumpt. De politie gaat ervanuit dat er een busje is gebruikt om de vaten te vervoeren. Mogelijk heeft iemand gezien dat er woensdag of donderdagochtend een busje stil heeft gestaan op deze plek of mensen zich verdacht hebben opgehouden rondom de omgeving van de Boslaan, de Houtweg of de Boemarkerweg?

Heeft u informatie?

Heeft u iets gezien op woensdag of donderdag in deze omgeving? Heeft u mogelijk beelden van (deurbel)camera’s van de Boslaan, de Houtweg of de Boermarkerweg waarop op deze dag of nacht iets verdachts te zien is? Of weet u meer over deze afvaldumping? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. U kunt dit ook melden via Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000.

Schadelijk voor mens, dier en natuur

Dumpingen van drugsafval, vaak afkomstig van illegale drugslaboratoria, zijn gevaarlijk omdat de stoffen zeer brandbaar, sterk bijtend of giftig kunnen zijn. Ook kunnen de chemicaliën in het grondwater terechtkomen. Dit leidt niet alleen tot waterverontreiniging, maar kan daarmee ook enorm schadelijke gevolgen hebben voor mensen en dieren in de omgeving.