WEITEVEEN - De raadkamer van de rechtbank in Noord-Nederland heeft vandaag besloten dat een 50-jarige man uit Klazienaveen negentig dagen langer vast blijft zitten. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt hem van twee moorden. Volgens het OM heeft hij op dinsdag 16 januari 2024 een 38-jarige man en een 44-jarige vrouw in hun woonplaats Weiteveen met voorbedachten rade om het leven gebracht.

Alles wijst er op dat de verdachte gebruik heeft gemaakt van meerdere vuurwapens. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzoekt momenteel de vuurwapens die zijn aangetroffen op de plaats van het delict. De vuurwapens die zijn aangetroffen op de plaats van het delict, en zeer vermoedelijk zijn gebruikt, zijn illegaal verkregen en waren dus niet vergund. De politie doet onderzoek naar de herkomst van de wapens.

Meldingen en aangiften


Het OM is ermee bekend dat er een langer lopend conflict ten grondslag ligt aan dit incident, waarbij beide partijen het laatste jaar meerdere meldingen en enkele aangiften hebben gedaan van in hun ogen overlast gevend of strafbaar gedrag door de ander. Uiteraard wordt zorgvuldig gekeken naar deze meldingen en aangiften. Het is belangrijk dat ook de rechter daar bij de behandeling van de strafzaak naar kijkt, voor zover dat van belang wordt geacht voor deze strafzaak. Daarom is het ongepast om daar nu al inhoudelijk op in te gaan. De eerste openbare (pro forma) zitting in deze zaak vindt plaats op 17 april 2024 voor de rechtbank in Assen.