KLAZIENAVEEN - De politie doet onderzoek naar een reeks autobranden die de afgelopen dagen plaats hebben gevonden in Zuidoost-Drenthe. Op vrijdag 15 maart werd een verdachte aangehouden. De man wordt verdacht van brandstichting in Klazienaveen, de politie onderzoekt of hij betrokken is geweest bij meerdere branden.

Rond 3.00 uur bleek er een auto aan De Lauden in Klazienaveen in brand te staan. Kort nadat agenten ter plaatse waren, hebben zij een verdachte aangehouden. Het gaat om een 20-jarige man uit Klazienaveen. De verdachte is meegenomen naar het bureau en wordt verhoord. De auto van de verdachte is in verband met het onderzoek in beslag genomen.

Meerdere autobranden

Sinds begin maart hebben er meerdere autobranden plaatsgevonden in Zuidoost-Drenthe, waarbij het vermoeden is dat er sprake is van brandstichting. Afgelopen nacht is er niet alleen in Klazienaveen sprake geweest van brand, maar ook opErica, Nieuw-Amsterdam en Emmen vatten auto’s vlam. We onderzoeken of en in hoeverre de verdachte een rol heeft gehad bij deze branden.

Getuigenoproep

Het onderzoek naar de diverse autobranden in de afgelopen weken nog. De Forensische Opsporing stelt sporen veilig en er wordt buurtonderzoek gedaan. Heeft u informatie die kan bijdragen aan het onderzoek? Heeft u iets gezien of gehoord over (één van) de autobranden? Heeft u iemand horen praten over wie hier mogelijk mee te maken heeft? Hoe klein ook: elk detail kan van belang zijn in het onderzoek. Ook kunnen camerabeelden uit de omgeving - van bijvoorbeeld een dashcam – van belang zijn voor het onderzoek. Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Meld je tip bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.