EMMEN - Een 34-jarige man rijdt op zondag 27 februari in zijn scootmobiel over de Nijkampenweg in Emmen. Rond 20.45 uur wordt de man van achteren aangereden door een auto. De scootmobiel met daarin het slachtoffer wordt meterslang meegesleurd door de auto. Het slachtoffer blijft nadien zwaargewond op de weg liggen. De bestuurder van de auto rijdt door. Wie is deze automobilist die mogelijk opzettelijk de scootmobiel aanreed?


Grijze Mercedes met gestolen Duitse kentekenplaten

Van de aanrijding zijn goede camerabeelden die de politie nu deelt. Daarop is te zien dat de man in de scootmobiel in de richting van winkelcentrum Emmermeer rijdt. Hij wordt aangereden door een grijze Mercedes A190. Deze auto, met gestolen Duitse kentekenplaten, is even later uitgebrand teruggevonden op de Oude Dalerveensestraat in Dalen. Voor brandstichting van de auto is inmiddels een verdachte aangehouden.

Auto ook gebruikt bij fietsendiefstal Coevorden
Uit politieonderzoek is gebleken dat deze auto op maandag 14 februari waarschijnlijk betrokken is geweest bij een fietsendiefstal bij de Jumbo aan de Ing. Arjen Vonkweg in Coevorden. Ook hiervan zijn beelden. De politie vermoedt dat er meerdere personen bij zowel de aanrijding als de diefstal betrokken zijn.

Wilt u meer lezen over deze zaak? Kijk dan op deze pagina voor meer informatie.

Wie zag de Mercedes rijden of weet meer over de bestuurder?
De grijze Mercedes A190, met gestolen Duitse kentekenplaten, heeft verschillende dagen in de omgeving van Emmen en Coevorden rondgereden. We zijn op zoek naar mensen die deze auto tussen 14 februari en 27 februari 2022 hebben gezien. Wellicht zijn er ook mensen die weten wie deze auto in die periode in zijn of haar bezit had. Ook komen we graag in contact met mensen die meer informatie hebben over de aanrijding op maandagavond 27 februari. Heeft u gezien wat er precies is gebeurd of heeft u gezien wie er in de auto zaten?

Daarnaast onderzoeken we het verband tussen deze drie incidenten. Weet u meer of heeft u later misschien nog iets gehoord over een van deze incidenten? Neem dan contact met ons op via 0900-8844 . Dat kan natuurlijk ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.