EMMEN - Helpt u mee om drugslabs te ontdekken? Ziets u iets verdachts? Dan kan de politie gaan kijken. Belt u anoniem met 0800-7000.

De gemeente Emmen doet mee aan een actie van tegen drugslabs. We vragen inwoners om hulp. Onze gemeente is erg groot en het is onmogelijk om alle gebouwen in de gaten te houden. Vooral in het buitengebied. Daarom vragen we inwoners het te melden als ze iets verdachts zien in of bij een gebouw. Dat kan anoniem. Met uw melding kan de politie op onderzoek uit.

Ziet u iets verdachts?
Drugslabs zijn gevaarlijke chemische fabriekjes voor drugs, zoals xtc en amfetaminen. Bij de verhuur van het pand, de opbouw van een lab en het (zelfstandig en stiekem) afvoeren van afval zijn veel partijen betrokken. U ziet dan auto’s af- en aanrijden of mensen sjouwen met spullen van en naar een gebouw. Vooral op vreemde tijdstippen.

“Je zou er maar naast wonen”
Burgemeester Eric van Oosterhout: “Drugslabs zijn gevaarlijk en illegaal. Ze worden gerund door criminelen, waar je echt geen zaken mee wilt doen. De stoffen die ze gebruiken zijn vaak giftig en kunnen ontploffen. Je zou er maar naast wonen. Meld het daarom als je iets verdachts ziet in een schuur, stal of loods: dat kan nu anoniem”.

Meld Misdaad Anoniem

Ziet u iets verdachts? Dan kunt u dit melden zonder dat u uw naam of adres hoeft te vertellen. U belt dan met 0800-7000.