EMMEN - Vandaag, precies één jaar geleden, is het Aquarena officieel geopend. Op 19 oktober 2019 was het groot feest in Aquarena. Met een spetterende trapeze act, tromgeroffel en vuurwerk werd het Aquarena officieel geopend door wethouder Rene van der Weide. René: ‘Een jaar geleden mocht ik dit prachtige zwembad openen. De reacties over het nieuwe zwembad zijn heel positief. Ik ben blij om te horen dat het zo gewaardeerd wordt. Door corona vieren we het 1-jarig bestaan bescheiden maar we laten het zeker niet ongemerkt voorbij gaan.’


Aquarena blikt deze week via sociale media terug op het afgelopen jaar en trakteert al haar gasten op een leuke gadget. Spetter, de mascotte van het zwembad, viert zijn 1ste verjaardag en bezoekt alle zwemlessen, het belooft een feestelijke week te worden.

Niet stil gezeten
Na de opening hebben de medewerkers van het Aquarena niet stil gezeten. Zo is het Aquarena verder aangekleed met o.a. een prachtige collage van foto’s van het oude Aquarena. Deze is te zien op de eerste etage. Het sportaanbod is verder uitgebreid door verschillende aquasporten op meerdere dagen en tijden aan te bieden. Medewerkers hebben het afgelopen jaar allerlei trainingen gevolgd op het gebied van aquaporten en gastgerichtheid. Ook zijn er nieuwe trainingen ontwikkeld waarbij allerlei ondersteunend materiaal is aangeschaft zoals trampolines, bokspalen en floatmatten. De trainingen zijn een dusdanig succes dat er gekeken wordt om de groepen op te splitsen.

Spraypark
Op dit moment wordt er een waterspeelplaats (spraypark) aangelegd. Dit spraypark gaat volgens de planning voor de zomer van 2021 open. Arnold Bryan, Teamleider Zwembaden Emmen: “Ik kijk uit naar de komst van het spraypark. Met dit park komt er een mooie aanvulling op ons binnenbad. Op een zomerdag kun je straks ook buiten genieten van water, zowel op de ligweide als voor de kleintjes in het spraypark. Het park wordt een verlengde van het recreatiebad binnen.