EMMEN - Woensdag 16 september 2020 is het EDWARD-dag, oftewel ‘European Day Without A Road Death’. Dit is een dag waarop verkeersslachtoffers worden herdacht, maar ook een dag om aandacht te vragen, zodat nieuwe slachtoffers kunnen worden voorkomen.


27 stoelen

De provincie Drenthe en de gemeente Emmen ondersteunen samen het project EDWARD. Op woensdag 16 september zetten wij in het centrum van Emmen 27 lege stoelen. Deze stoelen staan symbool voor de dodelijke verkeerslachtoffers die het afgelopen jaar in de provincie Drenthe zijn gevallen.

Extra oplettendheid

Met EDWARD-dag willen wij graag extra bewustzijn creëren in de samenleving voor de verkeersveiligheid. Een bewustzijn dat niet alleen op 16 september voor extra oplettendheid in het verkeer zorgt, maar elke dag opnieuw. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat het verkeer veiliger wordt en er geen slachtoffers meer vallen.

Vragen?

Misschien bent u nabestaande en voelt u zich verbonden bij project EDWARD. Als zij vragen hebben of betrokken willen worden bij de uitvoering van dit project, kunnen zij contact opnemen met de gemeente Emmen via 14 0591 of gemeente@emmen.nl