EMMEN - De gemeente Emmen heeft afgelopen weekend extra controles uitgevoerd bij de horeca om te kijken of de corona-maatregelen goed nageleefd worden. Verreweg de meeste ondernemers hebben de zaken goed op orde en zien ook toe dat hun bezoekers zich aan de regels houden. Burgemeester Eric van Oosterhout: “Dat is een compliment waard, want het vraagt veel van hen in een tijd waarin ze het al niet gemakkelijk hebben”.


Twee horecagelegenheden uit onze gemeente hebben een officiële waarschuwing gekregen. “Bij een daarvan hebben we al eerder aangegeven dat de eigenaar met verbeteringen moet komen, maar we hebben opnieuw geconstateerd dat de 1,5 meter niet nageleefd wordt in deze zaak. De andere ondernemer had een groot feest in zijn horecagelegenheid, met livemuziek en veel bezoekers, die dansten en zongen en de afstand niet in acht namen”. Als beide ondernemers geen verbeteringen doorvoeren, gaat de burgemeester over tot een boete of sluiting.

De controles zijn mede op verzoek van Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Emmen gedaan. “Zij wil een eerlijk speelveld voor iedereen. De welwillende ondernemer mag geen nadeel ondervinden van collega’s die zich niet aan de regels houden”. Ook de komende weken blijven we samen met politie intensief controleren.