EMMEN - De Kerstfilm ‘het wonder van kerst in 2020’ is de winnaar van de Waarderingsprijs. Dinsdagavond 5 oktober 2021 reikte burgemeester Eric van Oosterhout voor de tweede keer deze prijs uit.

Ans Berendsen en Erik Meijer namen de cheque van € 1.000,-- en een bos bloemen in ontvangst. De Waarderingsprijs werd uitgereikt tijdens de waarderingsavond voor de erkende overlegpartners (eop’s) in Hotel Emmen.

Vier initiatieven

Dit jaar waren er vier initiatieven genomineerd:
• Natuurgebied De Veenstee Klazienaveen-Noord Een ontmoetingsplaats maken voor jong en oud.
• BoerenkatjesNeutralisatie van boerenkatjes voor een gezond aantal boerderijkatten.
• Ouderen en het GriendtsveenparkDagbesteding voor ouderen uit de omgeving van het park die nog thuis wonen.
• Kerstfilm ‘het wonder van Kerst in twintig twintig’Het oude kerstverhaal in de wereld van nu (tijdens coronatijd).

Stemmen
Tot en met 30 juni 2021 konden inwoners hun stem digitaal of op papier uitbrengen. Alle initiatieven hebben campagne gevoerd om zoveel mogelijk stemmen te werven. Er zijn bijna 1.000 stemmen uitgebracht.

Kerstfilm
Vrijwilligers van 0-75 jaar hebben in coronatijd het kerstverhaal naar Emmer-Compascuum gebracht. Het oude verhaal in de wereld van nu. Hierdoor hebben mensen die in coronatijd eenzaam thuis zaten door de film een prachtige middag/avond gehad. Het kerstgevoel thuis beleefd. In coronatijd waren de mogelijkheden beperkt. De vrijwilligers hebben in kleine groepjes filmopnames gemaakt in Emmer-Compascuum. Ze hebben het natuurgebied De Runde en enkele monumentale gebouwen in het zonnetje gezet. Ook de dieren (schapen, kamelen, ezel) ontbraken niet in de kerstfilm. De ondernemers in het dorp komen ook in de film voor. Een steuntje in de rug toen ze het in de coronatijd moeilijk hadden. De film is te bekijken op YouTube(externe link).