ZWARTEMEER - Op donderdag 1 juli reikte burgemeester Eric van Oosterhout een koninklijke onderscheiding uit. De heer Klaas van der Velde (75 jaar) uit Zwartemeer mag zich Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. De heer Van der Velde is 40 jaar bestuurslid geweest bij voetbalvereniging Zwartemeerse boys. Een mijlpaal om trots op te zijn.


Bestuurslid

Klaas van der Velde heeft een groot groen-wit hart. Binnen het bestuur was hij erg actief. Hij heeft meerdere bestuursfuncties bekleed. De eerste zes jaren was hij penningmeester, vervolgens tot en met 2013 secretaris. Daarna was de heer Van der Velde bestuurslid algemene zaken en accommodaties en tussentijds was hij ook nog interim-secretaris.

Vrijwilliger

Naast speler en bestuurslid was hij ook vrijwilliger. De heer Van der Velde draaide zijn hand niet om voor welke klus dan ook, groot of klein. Een echte duizendpoot. Hij heeft veel voor de vereniging gedaan en betekend. Altijd bereid om zich in te zetten voor de club. Hij zorgde voor
het onderhoud op en rondom de voetbalvelden en van technische installaties, kantine en kleedaccommodaties. Daarnaast ontving hij de tegenstanders en begeleidde hij de scheidsrechters. Toen de kantine werd verbouwd, legde de heer Van der Velde het elektriciteitsnetwerk aan.