EMMEN - De drie- of vierwielfietsen zijn geschikte fietsen voor wie niet meer zo goed op een tweewieler durft te fietsen. Zo’n fiets is ideaal voor als je niet meer op een tweewieler durft te fietsen. Bijvoorbeeld omdat op- en afstappen lastig is of omdat je evenwicht niet zo goed meer is. Een drie- of vierwielfiets houdt je in evenwicht vanwege de extra wielen die de fiets heeft. Wil je wel eens weten hoe het is om op zo'n fiets te fietsen? Kom dan naar de gratis ontdekdag van de Fietsersbond op 21 september in Emmen.

Tijdens de ontdekdag vertellen ervaren fietsdocenten van de Fietsersbond alles wat je moet weten over drie- en vierwielers. De docenten zijn er ook om vragen over de fietsen te beantwoorden. De Fietsersbond neemt verschillende drie- en vierwielfietsen mee, zodat je onder begeleiding een proefrit kan maken. U bent niet verplicht om de fiets te kopen.

Voordelen van fietsen
Fietsen is goed voor de gezondheid, sociale contacten en mobiliteit. Fietsen houdt u fit. Bovendien geeft het u vrijheid om de deur uit te gaan.

Waar en wanneer
De ontdekdag is op 21 september van 12.00 uur tot 16.00 uur bij de Stadskerk aan de Van Schaikweg 59 in Emmen. Aanmelden kan via seniorensport@emmen.nl

Doortrappen Drenthe
De drie- en vierwielfiets ontdekdag hoort bij de campagne ‘Doortrappen’.Wilt u meer weten over deze campagne? Kijk dan op doortrappendrenthe.nl.