EMMEN - De gemeente Emmen gaat van 1 oktober tot en met 31 december de sporthal in de wijk Bargeres opnieuw beschikbaar stellen voor noodopvang van asielzoekers. De sporthal wordt vanaf 1 oktober ingericht om plek te kunnen bieden aan maximaal 50 asielzoekers. Het is voor een periode van 3 maanden.


Sporthal Bargeres

In de sporthal Bargeres zijn al eerder asielzoekers opgevangen om de situatie in Ter Apel te verlichten. Omdat de sporthal een relatief lage bezetting heeft en er goede ervaringen zijn met voorgaande keren, is opnieuw voor deze locatie gekozen. De gebruikers van de hal krijgen een goed alternatief aangeboden. Zij hoeven hiervoor geen huur te betalen.

Begeleiding

Tijdens de opvang is er de hele tijd beveiliging aanwezig. Wij zijn bezig om de asielzoekers een goed onderdak en activiteiten aan te bieden, zodat zij een prettig verblijf hebben.

Contact

Heeft u vragen of wilt u hierin iets betekenen? Dan kunt u contact opnemen met ons door te bellen naar 14 0591.

Crisisnoodopvang

Helaas is het nog steeds nodig dat gemeenten in Nederland extra vluchtelingen opvangen om het overvolle Ter Apel te ontlasten. Het Rijk, de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en de veiligheidsregio’s in Nederland hebben afgesproken dat iedere veiligheidsregio nog eens 450 plekken regelt voor asielzoekers. Het gaat om de periode van 1 oktober 2022 tot 1 januari 2023.

In Drenthe moeten we ook 450 plekken vinden. De Drentse gemeenten hebben samen afgesproken dat iedere gemeente een bijdrage levert. Wij hebben besloten maximaal 50 plaatsen beschikbaar te stellen.