KLAZIENAVEEN - Een lintje voor Henk Prins en Ap Huizenga voor bijna 100 jaar vrijwilligerswerk bij Aquariumvereniging Minor in Klazienaveen.


Hendrik (Henk) Prins (74 jaar) en Albert Jan (Ap) Huizinga (73 jaar) uit Emmen doen samen bijna 100 vrijwilligerswerk bij aquariumvereniging Minor. Op zaterdag 24 oktober reikte burgemeester Eric van Oosterhout hen de Koninklijke Onderscheiding ‘Lid in de Orde van Oranje-Nassau’ uit tijdens het 50-jarig jubileum van de vereniging in het clubgebouw in Klazienaveen. Beide heren zijn sinds 1971 als vrijwilliger betrokken bij Minor, hebben bestuursfuncties bekleed en zetten zich ook op andere manieren in voor de vereniging.

Henk Prins

De heer Prins is sinds 1971 een actieve vrijwilliger bij Minor, in totaal 49 jaar. Hij is begonnen als functionaris van de activiteiten- en adviescommissie. Daarna werd hij secretaris en voorzitter. Op dit moment is hij voorzitter ad interim. Ook heeft hij zich bemoeid met technische zaken. Henk Prins is erelid van Aquariumvereniging Minor en lid van verdienste bij de Nederlandse Bond Aqua Terra (NBAT). Mede door zijn inzet is Minor een vereniging met landelijke uitstraling.

Ap Huizinga

De heer Huizinga is net als de heer Prins sinds 1971 vrijwilliger bij Minor. Vanaf 2008 is hij bestuurslid en sinds 2011 vicevoorzitter. Daarnaast voert hij verschillende werkzaamheden uit zoals het onderhoud van het clubgebouw en het draaien van bardiensten. Sinds de begin jaren zeventig is de heer Huizinga functionaris bij de activiteiten- en adviescommissie. Hij is eerstverantwoordelijke voor de opvang van nieuwe leden. Daarnaast is hij bent 50 jaar lid van de Nederlandse Bond Aqua Terra, de overkoepelende organisatie van aquariumverenigingen. Tientallen keren heeft hij aan keuringen meegedaan. Op zowel verenigings-, districts- als landelijk niveau. Daarbij behaalde hij meerdere keren de prijs ‘Mooiste Bak van het Jaar’ voor het mooist ingerichte aquarium.