EMMEN - Inwoners die al vele jaren vrijwilligerswerk doen, of iets bijzonders hebben gedaan voor anderen kunnen een koninklijke onderscheiding (lintje) krijgen.

Kent u iemand, die zo’n lintje zeker verdient?

Rondom Koningsdag en het hele jaar door kunnen deze koninklijke onderscheidingen uitgereikt worden. Bijvoorbeeld tijdens een jubileum of een afscheid. Het aanvragen van een lintje is niet moeilijk, maar het is wel even wat werk. Het kost best veel tijd.

Gunt u iemand een koninklijke onderscheiding tijdens de jaarlijkse lintjesregen in april? Vraag dit dan aan vóór 1 juli. Wanneer u iemand in de loop van het jaar in het zonnetje wilt zetten, vraag dat dan minimaal 6 maanden voor de uitreikdatum aan.

Meer informatie

Vaak zijn we te bescheiden en twijfelen we of het genoeg is, wat iemand gedaan heeft. Daardoor lopen veel mensen een mooie waardering mis. Op onze website vindt u meer informatie en het aanvraagformulier. Twijfel dus niet en bel of mail ons. Wij kunnen samen met u inschatten of een onderscheiding haalbaar is en weten ook wat er dan allemaal moet gebeuren.