EMMEN - De coronatest van de GGD in Emmen uit laten voeren? Dan moet je goed gaan bekijken wat je allemaal kunt gaan verwachten. Ondanks dat de afspraak voor de test eenvoudig gemaakt is, wil je immers ook weten hoe de test uitgevoerd wordt en op welke manier je de uitslag in handen gaat krijgen. Het is daarom altijd verstandig om je in te lezen voordat je daadwerkelijk naar de testlocatie toe gaat. Maar hoe werkt het allemaal? Lees snel verder en ontdek wat je allemaal moet weten.

De coronatest van de GGD in Emmen geeft jou antwoord
De coronatest van de GGD in Emmen is een test waarmee aangetoond wordt of je het coronavirus bevat of niet. Het is de test die in Nederland als officiële test gezien wordt en je hebt een betrouwbare uitslag in handen. De PCR test wordt namelijk onderzocht in het laboratorium voordat je de uitslag krijgt. Hierdoor duurt het wel wat langer voordat het antwoord er is. Je moet daarom altijd rekenen op 24 tot 48 uur. Je zult de uitslag zowel online als telefonisch door kunnen krijgen. Bij een positieve uitslag word je te allen tijde gebeld door een medewerker van de GGD, omdat dan direct het bron- en contactonderzoek gestart kan gaan worden.

De uitvoering van de test
Wanneer je op de teststraat van de coronatest van de GGD in Emmen bent, moet je in jouw auto door de rij heen. Ook tijdens het afnemen van de test blijf je in de auto zitten. Een medewerker gaat met een wattenstaafje door jouw neus en keel, waarna de monsters worden opgestuurd naar een laboratorium. Hier wordt in eerste instantie gekeken of je het coronavirus in jouw lichaam hebt. Ook kan er op basis van jouw testen worden gekeken wat de ontwikkelingen van het virus zijn. Jouw monsters zijn dus voor meer dingen goed.

De stappen na de test
Uiteindelijk moet je na de coronatest van de GGD in Emmen direct naar huis. Je mag geen tussenstop meer maken, omdat je nog niet weet of je het coronavirus hebt. Daarna zul je de uitslag zo snel mogelijk ontvangen. Als blijkt dat je niet besmet bent, kun je jouw dagelijkse bezigheden weer uit gaan voeren en mag je weer naar buiten. Bij een positieve testuitslag mag je nog steeds niet naar buiten, maar moet je twee weken in quarantaine. Ook zal er een bron- en contactonderzoek gestart worden.