EMMEN - Op woensdag 29 november is de nieuwe naam van het Orthopedagogisch Centrum De Vuurtoren in Emmen onthuld. Een paar kinderen, wethouder Pascal Schrik van de gemeente Emmen en directeur Geert Bos trokken op het plein het doek weg om de nieuwe naam bekend te maken. Daarna zongen alle aanwezigen het lied dat speciaal voor de onthulling was gemaakt.

Lang stond het orthopedagogisch centrum bekend als kinderdagcentrum. Dit vertelt te weinig wat het OC De Vuurtoren is. “De Vuurtoren biedt zoveel meer,” benadrukt Geert. “Het orthopedagogisch centrum ondersteunt kinderen met een ontwikkelingsachterstand en/of meervoudige beperking. We hebben veel expertise in huis en bieden echt zorg op maat. Er is altijd persoonlijke aandacht, zodat de kinderen hier zichzelf kunnen zijn”.

Wethouder Pascal was zichtbaar onder de indruk na een rondleiding door OC De Vuurtoren. “Je moet niet iets wegdoen wat goed werkt. De Vuurtoren is een begrip. Het is mooi dat de nieuwe naam nu beter vertelt wat zij doet.” OC De Vuurtoren begeleidt en ondersteunt kinderen met een verstandelijke en of meervoudige beperking. Zij betrekt volop de ouders of verzorgers in deze zorg. OC De Vuurtoren is gevestigd aan Ravelijn 2A.