EMMEN - Fuhler Loon en Verhuur BV uit Emmen is gekozen tot Drentse Onderneming van het Jaar 2021. Dat is 24 november 2021 bekendgemaakt tijdens de finaleavond. In de finale versloeg Fuhler Loon en Verhuur BV de andere finalisten Pandriks Group uit Meppel en Olba BV uit Coevorden.


Uit een selectie van bijna 100 aangemelde bedrijven in het voorjaar van 2021 werden 8 geselecteerd door de jury en genomineerd. 3 bedrijven drongen door tot de finale. “Het blijft bijzonder en mooi om te zien hoeveel prachtige ondernemingen Drenthe heeft. We hebben parels van bedrijven en daar ben ik heel erg trots op. Tijdens deze verkiezing staan een aantal, soms wat minder zichtbare, bedrijven in de spotlight en dat is puur genieten” aldus de erevoorzitter van de jury Henk Brink. Dit jaar stonden er drie totaal verschillende ondernemingen van hoge kwaliteit op het podium. De overeenkomst is dat ze alle drie ook internationaal werken. Er is één bedrijf dat zich vanaf nu onderneming van het jaar 2021 mag noemen en dat is Fuhler Loon en Verhuur uit Emmen vertelt juryvoorzitter Ludo Mennes.

Fuhler Loon en Verhuur BV

Fuhler Loon en Verhuur is van oudsher een agrarisch loonbedrijf dat zich flink heeft doorontwikkeld. Nog steeds is het bedrijf als loonbedrijf actief in de regio, maar daarnaast doen ze grondverzet- en wegenbouwprojecten in Groningen, Friesland en Drenthe. Ook recycling valt binnen het takenpakket, zowel groen als grijs, door heel Nederland, Duitsland en België. Hun recycling-gedachte ‘zuinig omgaan met grondstoffen en energie’ brengen ze daarbij echt in de praktijk. Daarnaast voeren ze grote landschaps-/natuurprojecten uit, in verschillende soorten en maten. Zoals de aanleg van dierentuin Wildlands in Emmen en het ontwikkelen van de Muur van Emmen.

Fuhler Loon en verhuur staat voor: duurzaamheid, innovatie en oplossingsgerichtheid. Ze hebben door de jaren heen flink geïnvesteerd in mensen en in machines. Zoals ze zelf zeggen “Samen met onze opdrachtgevers willen we in oplossingen denken in plaats van problemen. En daarbovenop zoeken we écht naar het benutten van kansen voor onze opdrachtgevers”. Daarnaast doet het bedrijf veel in het opleiden, begeleiden en trainen van mensen.

Een duurzame ontwikkeling die zichtbaar is, is het geloof in het reduceren van de CO2 uitstoot en de stappen die hierin worden gezet.

Als één van de eersten ter wereld, hebben ze een New Holland tractor op waterstof aangeschaft.

Over de locatie

De jury is diep onder de indruk van de authenticiteit van het bedrijf, wat begint bij de twee DGA’s. Met een Drentse nuchterheid en bescheidenheid worden met ruim 600 mensen in zowel Nederland als Europa bijzondere opdrachten gerealiseerd.

De bedrijfstrots is meer dan voelbaar en wordt door iedere medewerker uitgedragen. De naam Fuhler wordt dan ook met trots op voertuigen en de borst of rug van medewerkers gedragen.

Wat opvalt is de bedrijfscultuur. De “open” cultuur biedt ruimte voor eigen inbreng en ideeën en men is niet bang om fouten te maken. De medewerkers worden gestimuleerd om zelfstandig keuzes te maken en na te denken over zaken die anders of beter kunnen. Zij voelen zich hiermee zelf een stukje ondernemer.

Ook al is groei geen doel op zich geweest, Fuhler weet met haar creativiteit en gedrevenheid de wensen en behoeften van haar opdrachtgevers te vertalen naar een doelgerichte aanpak. Hierbij worden machines en materiaal desgewenst op maat omgebouwd naar de wensen van haar klanten. In alles lijkt duurzaamheid centraal te staan. Zo wordt er een geheel nieuw en gemoderniseerd bedrijfspand gebouwd en werd er al vroegtijdig geïnvesteerd in elektrisch werkmaterieel en nu ook waterstof.

De Winnaar

Bert Fuhler zegt verrast te zijn en vooral trots te zijn op alle collega’s werkzaam bij de Fuhler groep. Ook uit het juryrapport blijk dat de jury de fijne sfeer in het bedrijf heeft ervaren, en dat is toch geweldig aldus Bert.

Opvolger van Miron Violetglass

Fuhler Loon en Verhuur BV volgt Miron Violetglass uit Hoogeveen op als Drentse Onderneming van het Jaar. Eerder wonnen Avitec uit Nieuw Buinen, Vepa uit Hoogeveen, Resato uit Assen en De Groot Installatiegroep uit Emmen.

Over de Prijs

De Stichting “Drentse Onderneming van het Jaar” reikt jaarlijks haar Prijs uit aan een succesvolle onderneming die staat voor goed en vernieuwend ondernemerschap en een waardevolle bijdrage levert aan de economie en werkgelegenheid in Drenthe. Belangrijke criteria om in aanmerking te komen voor de Drentse Onderneming van het Jaar zijn een duidelijke strategische visie, financieel gezond, innovatief en het voeren van een maatschappelijk en duurzaam beleid. De Prijs is een waardering voor alle betrokkenen van de onderneming; Medewerkers, klanten, leveranciers en directie.

Partners van de Drentse Onderneming van het jaar zijn gemeenten, Provincie en meerdere Drentse ondernemingen. Voor aanvullende informatie kijk op www.drentseondernemingvanhetjaar.nl