EMMEN - Coronatest in Emmen: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag? – denieuwepraktijk.nl. Als je last hebt van een verkoudheid, verhoging (griep), loopneus, hoesten, keelpijn of plotseling smaak- of reukverlies, is het handig om een afspraak te maken voor een coronatest. Als je dit niet doet en het blijkt dat je uiteindelijk toch corona had, heb je mogelijk ook andere mensen besmet. Daarom is het altijd handig om je te laten testen met deze bekende klachten van het coronavirus. Wanneer je een afspraak wilt maken voor een coronatest, is het handig om dit te doen bij jou in de omgeving. Als je bijvoorbeeld in Emmen woont, is het fijn dat de coronatest ook afgenomen kan worden in Emmen. Je kan makkelijk online een afspraak maken. De afspraak wordt gemaakt via jouw DigiD. Hier zal je de uitslag uiteindelijk ook kunnen zien. Als je de afspraak wilt maken, kom je op een pagina met allemaal vragen. Het is verplicht om deze vragen in te vullen. De antwoorden kunnen belangrijk zijn voor de GGD-medewerker. Wanneer je invult dat je geen klachten hebt, is het niet mogelijk om online een afspraak te maken. Het is dan de bedoeling dat je de GGD belt om een afspraak te maken voor een coronatest.

Bij de afspraak, is het noodzakelijk om je aan de 1,5 meter maatregel te houden. Ook als je negatief bent, kunnen er namelijk mensen tussen zitten die besmet zijn. Als je aan de beurt bent, mag je plaats nemen op een witte kruk. De kruk zit op hoogte van de GGD-medewerker. Zo kan de GGD-medewerker makkelijk bij jouw neus en keel. Er wordt dan gevraagd om je legitimatie bewijs. Via je legitimatiebewijs kijken ze of je wel daadwerkelijk een afspraak hebt. Als dit allemaal is gebeurd, is het tijd om de bacteriën af te nemen. Dit gaat met behulp van twee lange wattenstaafjes. Het is de bedoeling dat een wattenstaaf in je neus gaat en een in je mond. De bacteriën uit jouw lichaam komen dan op de wattenstaafjes. Wanneer dit is gebeurd, ben je klaar. Je krijgt een folder mee naar huis en het is dan ook de bedoeling dat je in huis blijft totdat je een negatieve testuitslag hebt.

Sneltest locaties bij jou in de buurt
Coronatest in Emmen: overzicht kosten en sneltest locaties. Sommige mensen hebben geen tijd om 48 uur te wachten. Zo kan het zijn dat je moet werken of dat je een vliegreis moet gaan afleggen. De luchtvaartmaatschappij vraagt dan naar een negatieve testuitslag. De negatieve testuitslag mag maar 4 uur oud zijn. Wanneer je geen negatieve testuitslag kan laten zien, kan je ook niet mee vliegen. Als je moet werken, kan je ook niet 48 uur weg blijven totdat je een negatieve testuitslag hebt. Voor deze mensen, zijn er sneltesten. Met de sneltesten heb je binnen 15 minuten de uitslag. Aan de sneltesten zijn wel kosten verbonden, namelijk 70 euro per stuk.