EMMEN - De leerlingen van het Hondsrug College in Emmen hebben 15.000 euro bij elkaar gebracht voor Stichting Leergeld Emmen. Dit mooie bedrag werd binnengehaald met de Urban Run sponsorloop die de school op donderdag 21 december organiseerde. Vandaag overhandigde de school de opbrengst aan bestuurslid Riekus Ensing en voorzitter Ben Lubberman van Stichting Leergeld.

De sponsorloop was een bruisend evenement waar alle leerlingen aan deel konden nemen en zelf geld voor hebben opgehaald. De route liep over het schoolterrein en dwars door de schoolgebouwen heen. Zo werkten de leerlingen samen met familie, bekenden en docenten om een positieve impact te maken voor gezinnen in de regio die het financieel zwaar hebben. Het enthousiasme en de inzet van de deelnemers leidden tot de prachtige opbrengst voor Stichting Leergeld Emmen, die het Hondsrug College heeft aangevuld tot 15.000 euro.

Hulp voor kinderen

Stichting Leergeld is blij verrast met deze bijzondere opbrengst. Voorzitter van Stichting Leergeld Emmen Ben Lubberman: “Dit bedrag is boven verwachting! Hier gaat onze stichting mooie en leuke dingen mee doen om kinderen uit gezinnen met geldzorgen in Emmen en omstreken te helpen.”

Samen met andere organisaties heeft stichting Leergeld als doel ervoor te zorgen dat alle kinderen in Nederland dezelfde kansen krijgen. De stichting helpt bij bijvoorbeeld de aanschaf van schoolspullen, sport, een laptop, fiets of een of een mobieltje met abonnement.