EMMEN - Denk je over een toekomst in theater? Dan is een tussenjaar bij Loods13 misschien iets voor jou. Op 21 juni zijn er audities voor iedereen van 17 tot 27 jaar uit heel Noord-Nederland.

In een proefperiode van drie jaar heeft theaterschool en productiehuis Loods13 een kwalitatief sterk lesprogramma ontwikkeld. Vanuit het theater-tussenjaar zijn de afgelopen drie jaar leerlingen doorgestroomd naar onder andere de Filmacademie en muziektheater-, regie-, artiest en acteursopleidingen.

Loods13 is er ook voor degenen die na een jaar HBO toch voor iets anders willen gaan. Zij kunnen een jaar lang aan de slag als jonge maker om bijvoorbeeld te werken aan een performance, film of installatie.

De tussenjaar-leerling komt om uit te zoeken wie hij is als maker of om zich voor te bereiden op de audities op het MBO en HBO. Ervaring met spelen is geen must maar affiniteit met theater, film, muziek of bijvoorbeeld spoken-word wel. Loods13 biedt een jaar vol ruimte en mogelijkheden onder vakkundige begeleiding van professionals uit het werkveld.

''Dit is, vanwege de invoering basisbeurs in 2023, hét moment om een tussenjaar te gaan doen. Om te werken aan je zelfstandigheid en zelfvertrouwen in een kleine uitdagende groep", aldus artistiek directeur Eva Wortmann.

Loods13 wordt een jaar lang een tweede thuis. Naast de mogelijkheid tot het creëren van eigen werk is er een vast programma van 3,5 dag per week. In dit programma is er continue contact met de rest van de groep. De leerlingen verdiepen zich in spel, improvisatie, het maken van een eigen performance, regisseren en het filmen en monteren van een documentaire.

Audities

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de auditie via de website.

Aanmelden voor de auditie kan tot 17 juni 2022.

Wanneer: 21 juni van 14.00 uur tot 17.30 uur
Waar: Bij Loods13, Rensenpark Emmen, Minister Kanstraat 16.
Meer info: www.loods13.nl/tussenjaar