EMMEN – De jury van Lichtvoetig, het Nederlands kampioenschap light-verse dichten, heeft de genomineerden voor de finale op zondag 31 oktober in Emmen bekend gemaakt. De strijd gaat die dag tussen Elyn Doornenbal (Utrecht), Jaap Bakker (Zwolle) derde in 2020, Niels Blomberg (Almere), Niek Kalberg en Bart Schmittmann uit Groningen, titelverdediger Wim Meyles (Sint Pancras) en Robin Veen en Peter van der Vlis uit Amsterdam.

Het is voor de vijfde keer dat de Stichting Taalpodium Emmen (STEM) dit kampioenschap heeft georganiseerd. De deelnemende dichters hebben elk drie nog niet gepubliceerde gedichten voorgelegd. Daaruit heeft de jury onder leiding van light-verse dichter Ton Peters de acht finalisten geselecteerd. Zij dragen hun gedichten voor waarbij de bijkomende eis is dat ze een extra gedicht hebben gemaakt over een actueel onderwerp. Op de finaledag wordt ook de Bundel Lichtvoetig V gepresenteerd. De jury heeft hiervoor een aantal gedichten uitgezocht.

De finale begint zondag 31 oktober om 2 uur in Eetcafé Groothuis in Emmen. De presentatie wordt verzorgd door Lucré Corman en Eddie Zinnemers. De finalemiddag wordt muzikaal en vocaal opgeluisterd door cabaretière Dorine Wiersma.

Toegangskaarten à 15 euro kunnen worden besteld via taalpodiummm@outlook.com