EMMEN - Acht juni Open Dag Muziekschool MM met o.a. kennismaking nieuwe blokfluitdocent Brechtje Roos: muzikant, muziekverteller, Drentse deerne en oud-leerling van Muziekschool MM.

Nieuwsgierige blokfluitisten kunnen op 8 juni tussen 10u-13u ook komen kennismaken met de frisse lesaanpak van Brechtje. In al haar muzieklessen is er altijd aandacht voor vaardigheden als luisteren, reageren, ontdekken, contact maken waardoor het muziek spelen rijker, gevarieerder, persoonlijker en nog leuker wordt.
Klassiek, folk, improvisatie, hedendaags; er kan afhankelijk van de wensen van de leerling van alles in een les voorbijkomen.

‘Improviseren is veel makkelijker dan ik dacht’, Ik zat er helemaal in’, ‘Bij Brechtje heb ik geen faalangst’, ‘Ik kom dichterbij mijn gevoel’, 'ik hoor nu meer het verhaal ìn de muziek en kan er mee spelen'.

Kom langs bij Muziekschool MM
8 juni
10-13u
gratis toegang
Handelsweg 14 Emmen
Info Open Dag: 06-20651242 Vragen aan Brechtje? www.brechtjeroos.nl brechtje@brechtjeroos.nl

Extra leuk Emmen is de plaats waar Brechtje ooit haar muzieklessen startte. Ze stroomde door naar de conservatoria in Den Haag en Utrecht. Met liefde geeft Brechtje sinds de jaren ’90 privéles aan blokfluitisten en coacht ze andere instrumentalisten in barokmuziek en vrije improvisatie.

Als performer speelde ze met Trio Pétillant en Zimbello op de kamermuziekpodia in binnen- en buitenland stond. Van kerkjes in Schoonoord, geboorteplaats Odoorn, Norg via festivals in België en Duitsland naar samenwerkingen met grote musea als The National Gallery of Art Washington, Museum Kunst Pallast Düsseldorf en Drentse locatietheatergroep PeerGrouP.

Trio MultiMuse en Roos Diepenmaat zijn haar bands nu. Als Muziekverteller van studio Hoor! spreekt ze over muziek, mens en maatschappij in theater, bij bedrijven en in huiskamers. In oktober weer te ervaren in Schouwburg Ogterop Meppel.

Brechtje woont na 27 jaar Randstad bijna twee jaar in Zwolle. Privélessen zijn momenteel in Zwolle en in Amstelveen te volgen. Dikke kans dat Emmen daar in september bijkomt. Hoe leuk.

‘Muzikale vaardigheden zijn aan te leren en daar is in je les aandacht voor. Nog belangrijker (en leuker) is om op je eigen manier met die vaardigheden te kunnen spelen. Speels te zijn. Verander van ‘nootjesvreter’ naar een speelse muzikant. Daar help ik je graag bij!’