EMMEN - Vanwege de coronacrisis worden veel investeringen door Wildlands Adventure Zoo Emmen uitgesteld, maar de aanpak van de entree van het dierenpark, het Kompasplein, duldt geen verder uitstel. Daarom heeft de dierentuin een verzoek aan de provincie gedaan om de herinrichting van het Kompasplein toch mogelijk te maken.


Inrichting Kompasplein

De plannen behelzen het verbeteren van de entree van het park, zodat gasten direct mee worden genomen in een andere belevingswereld, met speeltoestellen en direct zicht op apen en andere dieren. De aanpassing van het Kompasplein zorgt voor vergroening en levert een bijdrage aan het klimaatadaptief vermogen van het dierenpark door stenen te vervangen door beplanting en de aanleg van waterpartijen. Het plein wordt door de verbeteringen een logische en gethematiseerde entree naar de drie themagebieden, die zo kenmerkend zijn voor het dierenpark. Op deze manier is het park écht af en doet het in niets onder voor andere topparken in Nederland en zelfs in Europa.
De aanpassing van het plein levert naar verwachting een jaarlijkse omzetstijging van € 160.000,-- op.

Bijdrage provincie

Gedeputeerde Staten stellen aan Provinciale Staten voor hiervoor € 625.000,- beschikbaar te stellen. Gedeputeerde Henk Brink: “Het belang van Wildlands voor de gehele provincie Drenthe is groot, vanuit zowel economisch als maatschappelijk perspectief. Niet alleen zorgen de bezoekers voor veel bestedingen in het park, dat doen ze vervolgens ook in de regio. Daarnaast schept het park werkgelegenheid en profiteren toeleveranciers van goederen en aanbieders van diensten van het park. Wildlands fungeert als spil binnen toerisme en recreatie in de regio. Met meer dan 900.000 bezoekers per jaar is het de grootste publiekstrekker binnen onze provincie.”

Volgens de 6e editie van het Dagattracties-Merkenonderzoek van Beerda Brand Consultancy uit 2020 blijkt dat dierentuinen het verlanglijstje domineren van ontspannende dagattracties, waarbij de top drie bestaat uit De Efteling, Diergaarde Blijdorp en op de derde plaats Wildlands Adventure Zoo Emmen. In 2021 is Wildlands gekozen tot 3e leukste uitje van Nederland (Bronzen award ANWB).