EMMEN - Excelsior Maassluis heeft zich dinsdagavond verrassend geplaatst voor de achtste finale van de KNVB-beker. De ploeg van Dogan Corneille wist op bezoek bij de profs van FC Emmen met het kleinst mogelijke verschil te winnen.

Trainer Dick Lukkien had gemeend de nodige basisspelers rust te gunnen, maar al te best pakte dat niet uit. De thuisploeg kreeg in de eerste helft hooguit twee redelijke kansen via Burnet en Bernardou.

Ook na de rust wisten Assehnoun, Hilterman en El Azzouzi de prima doelman Van Leeuwen niet te verschalken. Tien minuten voor tijd sloegen de gasten toe toen Mitch Apau invaller Bram Wennekers kwijt was die vervolgens doelman Groothuizen kansloos liet. De thuisploeg kwam die klap niet meer te boven: 0-1.