EMMEN - FC Emmen heeft uitstekende zaken gedaan in de kelderkraker tegen Excelsior. Door een 2-0 zege voor de ploeg van Dick Lukkien staan de Drenten nu op een plek die handhaving in de eredivisie betekent. Dat gaat ten koste van het al weken uit vorm zijnde Excelsior dat nu zestiende staat.

Ole Romeny was het goudhaantje aan De Oude Meerdijk in Emmen dankzij twee treffers in de tweede helft. In de eerste helft zag het daar nog allerminst naar uit. Bij beide ploeg leek de abgst om te verliezen groter dan de wil om te winnen en de mogelijkheden waren dan ook op één hand te tellen. Driouech en Agrofiotis waren kansrijk voor de gasten en aan de andere kant waren er kansen voor Antonisse en Zivkovic, maar gescoord werd er niet voor de rust.

Na rust sloeg Romeny dus wel toe nadat Lamprou eerst nog probeerde een penalty te versieren namens Excelsior, maar op geel getrakteerd werd door scheidsrechter Higler. De spits van Emmen weet daarna een luchtduel van Nieuwpoort te winnen en keeper Van Gessel te kloppen. Twintig minuten voor tijd staat Romeny op de juiste plek voor de rebound als Zivkovic eerst op Van Gessel stuit. Met de 2-0 is het duel beslist en dat zorgt voor ongekende vreugde op de tribunes.