ROTTERDAM - FC Emmen heeft bijzonder goede zaken gedaan in de strijd om de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie. In Kralingen won de ploeg van Dick Lukkien met het kleinst mogelijke verschil van Excelsior door middel van een zeer discutabele strafschop (0-1).

Beide ploegen deden niet veel voor elkaar onder in een matig duel. Excelsior was voor rust de iets betere ploeg, maar het lukte de Rotterdammers niet om topscorer Thijs Dallinga in stelling te brengen.

Na de rust werden de gasten uit Emmen wat dreigender met name via Jari Vlak, maar ook hij had het geluk niet aan zijn zijde. Het duel leek op een doelpuntloze puntendeling af te stevenen, maar in de 73e minuut zag scheidsrechter Martens een strafschop in een lichte overtreding van Wieffer op Assehnoun. Jeroen Veldmate schoot vanaf elf meter feilloos raak. FC Emmen wist die score bijna nog te verdubbelen via twee nieuwkomers, maar zowel Lieder als Romeny raakten het aluminium.