EMMEN - In de eerste ronde van de play-offs om promotie naar de eredivisie hebben FC Emmen en FC Dordrecht gelijkgespeeld en met name de gasten deden zichzelf daarmee tekort: 2-2.

Nadat FC Dordrecht al enkele kansen gemist had, schonk het er zelf één aan Parzyszek, die de te zachte terugspeelbal van 't Zand afstrafte met de openingstreffer. De gelijkmaker viel na een prachtige aanval afgemaakt door Suray. Plogmann keerde tegen de rust een kopbal van Parzyszek, maar Besuijen maakte in de rebound de 2-1.

FC Dordrecht voetbalde ook na rust beter en invaller Bronkhorst maakte na een voorzet van Mbayo al snel weer gelijk. De bezoekers zochten naar meer, kregen daar ook kansen op, maar FC Emmen hield met het nodige kunst- en vliegwerk stand. De return is komende zaterdag in Dordrecht.