EMMEN - Invaller Ben Scholte heeft FC Emmen vrijdagavond in extremis behoedt voor puntenverlies tegen hekkensluiter FC Dordrecht. Diep in de blessuretijd kopte de 20-jarige uit Ter Apel alsnog de winnende binnen (2-1).

Door de zege klimt FC Emmen zelfs over Jong Ajax heen naar de derde plaats, op zes punten achterstand van koploper FC Volendam. FC Emmen leek in eigen huis goed te beginnen, maar nadat Jari Vlak een goede kans had gemist, daalde het niveau van de wedstrijd.

Ook na de rust was het niet best nadat Stijn Meijer binnen een minuut de gasten op voorsprong had gebracht. Miguel Araujo zorgde en kwartier later voor de gelijkmaker, maar het spel bleef slordig. Op het moment dat bijna niemand er meer in geloofde dook ineens Scholte op: 2-1.