DORDRECHT - FC Emmen keert na één seizoen Keuken Kampioen Divisie terug in de eredivisie. Na winst op bezoek bij FC Dordrecht (0-1) is de ploeg van trainer/coach Dick Lukkien zeker van minimaal de tweede plaats.

Meijer liet Emmen met een fraaie omhaal, knap gered door doelman Brouwer schrikken, maar Mendes wees de bezoekers vlak voor de rust de weg met een lob over Bossin.
Het was al het achtste duel op rij waarin de Portugees-Duitse aanvaller scoorde. FC Emmen oogde ook na rust gespannen en moest met tien man verder na rood voor Veendorp, maar de overwinning kwam niet in gevaar.

Zaterdag kan FC Volendam tegen Jong Ajax een goede stap zetten als tweede pomovendus aangezien nummer die, FC Eindhoven, vrijdagavond onderuit ging,