EMMEN - In de strijd om rechtstreekse promotie heeft FC Emmen vrijdagavond goede zaken gedaan. De ploeg van Dick Lukkien won zelf met 2-0 van Jong FC utrecht en nadert koploper FC Volendam, dat verrassend met 2-5 onderuit ging tegen Excelsior, tot op twee punten.

Het was van meet af aan een eenzijdig duel in Emmen en de thuisclub besliste het feitelijk al binnen het half uur. Na een kleine twintig minuten Was het Rui Mendes die keeper Nijhuis voor het eerst passeerde na een voorzet van Ole Romeny. Acht minuten later verdubbelde Jasin-Amin Assehnoun die score door de bal van grote afstand tegen de touwen te jagen.

Voor de rust kreeg de thuisploeg nog een aantal kansen om die score te vergroten. In de tweede helft lag het niveau een stuk lager, maar speelde de Lukkien-equipe het duel wel gecontroleerd uit.