HEEMSKERK - FC Emmen heeft zich op het nippertje weten te plaatsen voor de tweede ronde van de KNVB-beker. Op bezoek bij de koploper van de Derde Divisie, ADO '20, wisten de Drenten zelfs tegen tien man pas in de verlenging het verschil te maken: 1-2.

FC Emmen leek al snel een eenvoudige bekeravond tegemoet te gaan. Tegenstander ADO '20 moest namelijk al na tien minuten verder met tien man. Ruben Doesburg, één van de smaakmakers de laatste weken bij de thuisploeg, kreeg de rode kaart voor een overtreding op Dirksen.

De ploeg uit Heemskerk hield daarna echter stand en kwam in de tweede helft zelfs op voorsprong dankzij Feyo Glim. Het was aan de ingevallen Richairo Zivkovic te danken dat Emmen niet uitgeschakeld werd. De spits maakte op aangeven van Mohamed Bouchouari zijn eerste goal voor FC Emmen.

De bezoekers slaagden er echter niet in om een verlenging te voorkomen. Daarin maakten twee invallers het verschil. Azzeddine Toufiqui scoorde op aangeven van Ole Romeny, waardoor Emmen met hangen en wurgen de tweede ronde van het bekertoernooi bereikte.