EMMEN - FC Emmen heeft nog niet de gewenste competitiestart die men voor ogen had. Een week na het gelijke spel bij Telstar ging de ploeg van Dick Lukkien in eigen huis verrassend onderuit tegen FC Eindhoven (0-1).

De degradant van afgelopen seizoen wil graag binnen het jaar terug naar de Eredivisie, maar dan zal de ploeg toch beter voor de dag moeten komen dan in de eerste twee wedstrijden van dit seizoen.

Na een matige eerste helft waarin FC Emmen wel de betere was werd het na rust wel leuk om te zien met kansen over en weer. De beste kans was voor Mitch Apau, maar de sterk spelende keeper Nigel Bertrams bleek deze avond niet te passeren. Ook FC Eindhoven kreeg mogelijkheden en was uiteindelijk de ploeg die scoorde na knullig balverlies van Teun Bijleveld. Jasper Dahlhaus kon uithalen en zag zijn poging van richting worden veranderd door Apau waardoor Emmen-keeper Brouwer kansloos was. Dat was even later ook FC Emmen al gooide men er nog een slotoffensief uit. Een rode kaart voor Jeff Hardeveld na een overtreding op Sleegers zorgde echter voor dubbele mineur bij de thuisploeg.