SITTARD - FC Emmen heeft op bezoek bij Fortuna Sittard eindelijk zijn tweede zege van het seizoen binnen gehaald. Op 20 augustus won de ploeg van Dick Lukkien met 3-2 tegen FC Utrecht en nadien volgden louter gelijke spelen en nederlagen. In Limburg maakten de Drenten een einde aan die reeks: 0-1.

De eerste helft verliep zonder echt grote kansen. Namens de thuisploeg zorgden Gladon en Emboló voor dreiging en de gasten deden dat via Zivkovic, die op slag van rust in kansrijke positie over schoot.

De spits van FC Emmen zorgde ook na de rust voor het eerste gevaar, met een schot langs de kruising, en scoorde even later via keeper Pandur. Fortuna Sittard ging op zoek naar de gelijkmaker en was daar via Noslin, Vita en Bassett dichtbij. Aan de andere kant werd een goal van Bouchouari wegens buitenspel afgekeurd en mikte Zivkovic over waardoor het bij 0-1 bleef.