EMMEN - Na negen wedstrijden zonder overwinning heeft FC Emmen in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur zich eindelijk weer eens het zoet der overwinning doen smaken. De ploeg van Fred Grim zegevierde in eigen huis met 2-0.

Maikel Kieftenbeld had al sinds 1 december 2018 niet meer gescoord, maar na cht minuten aan De Oude Meerdijk opende hij de score met een schot vanuit de tweede lijn, dat via de binnenkant van de paal binnenviel. Kieftenbeld kreeg zelfs nog een kans op een tweede treffer, maar mikte net naast.

SC Cambuur van trainer Henk de Jong, dat dinsdag NEC treft in de halve finale van het bekertoernooi, liet in aanvallend opzicht veel te weinig zien. Dat zorgde voor de nodige frustratie bij Remco Balk, die kort na rust een tegenstander omver kegelde en alweer zijn elfde gele kaart van het seizoen pakte. De Cambuur-aanvaller kreeg kort daarna een goede kans op de gelijkmaker, maar schoot in het zijnet, waarna Emmen via een rake kopbal van Joey Konings de eerste zege sinds 27 november veiligstelde.