KERKRADE - In de strijd om mee te draaien in de top vijf van de Keuken kampioen divisie heeft FC Emmen met 1-2 gewonnen opbezoek bij Roda JC. Een curieus eigen doelpunt van Stefano Marzo bleek uiteindelijk beslissend.

Marzo was duidelijk van plan om een voorzet van Emmen-aanvaller Rui Mendes naast te koppen, maar via de binnenkant van de paal klopte hij zijn eigen doelman Rody de Boer. Daarvoor had Jari Vlak FC Emmen, dat sterk startte, al vroeg in de wedstrijd op voorsprong gebracht. Drie minuten later was het alweer gelijk door Dylan Vente na goed voorbereidend werk van Xian Emmers.

Na de ongelukkige eigen goal van Marzo kregen beide ploegen mogelijkheden in de tweede helft, maar gescoord werd er niet meer. Door de zege klimt FC Emmen naar de vierde plaats op vijf punten achter koploper FC Volendam. Roda JC, zevende in de stand, heeft inmiddels negen punten achterstand.