EMMEN - Met nog elf wedstrijden te gaan staat FC Emmen nog altid op een rechtstreekse promotieplaats, maar lijkt de titel van de Keuken Kampioen Divisie ineens een stuk verder weg. Dinsdagavond had de ploeg van Dick Lukkien de kans om op vier punten te komen van koploper FC Volendam, maar in eigen huis ging men schlemielig onderuit tegen hekkensluiter Helmond Sport (1-2).

Het had een soort bonusavond moeten worden voor de Drenten. Dichterbij de koploper komen en verder uitlopen op de nummers drie en vier, Excelsior en FC Eindhoven, doch het liep totaal anders in deze inhaalwedstrijd. Na een moeizame eerste helft met weinig kansen leek men met 0-0 te gaan rusten tot Jeroen Veldmate in de blessuretijd te zacht terugkopte op keeper Michael Brouwer. Jellert van Landschoot profiteeerde en bracht de gasten op voorsprong.

Na rust werd de druk van FC Emmen groter, maar doelman Havekotte wist meerdere keren te redden met name bij mogelijkheden van Reda Kharchouch. In de 82e minuut moest hij alsnog capituleren bij een kopbal van Araujo. De thuisploeg wilde er op en erover en kreeg daarvoor ook nog eens zes minuten blessuretijd. Uitgerekend daarin ging de defensie weer in de fout en opnieuw was Van Landschoot alert voor Helmond Sport: 1-2.