DEN BOSCH - Voor FC Emmen is het voetbaljaar 2022 goed begonnen. De uitwedstrijd bij FC Den Bosch werd met 0-2 gewonnen, dezelfde cijfers als eerder in het thuisduel.

Het was een terechte zege voor de ploeg van Dick Lukkien dat eigenlijk verzuimde in de eerste helft al afstand te nemen. Zonder topscorer Jerdey Hilterman kreeg men voldoende kansen, maar wist alleen Keziah Veendorp met een fraai schot het net te vinden. Assehnoun, Kharchouch en Van Ooijen sprongen een stuk slordigger met hun knasne om, mede dankzij een sterk optreden van doelman Van der Steen.

Na de rust was het een stuk minder en bleken de kansen schaars. FC Den Bosch kwam niet verder dan een afstandsschot voor Van der Winden waar doelman Brouwer alert was. Vlak voor tijd viel de beslissing alsnog na een goede aanval al kreeg Rui Mendes de bal met ietwat geluk in het doel: 0-2.