GRONINGEN - Het treffen in de kelder van de eredivisie tussen FC Groningen en FC Emmen heeft zaterdag geen winnaar opgeleverd: 1-1. Mede omdat direct concurrent FC Volendam eerder op de dag wel wist te winnen schieten beide ploegen daar weinig mee op.

Het duel in Euroborg begon spectaculair. FC Groningen domineerde, had wellicht een strafschop moeten krijgen, zag Manu de paal raken en kwam in de 12de minuut op voorsprong. Pepi scoorde fraai uit de draai. Twee minuten later maakte Araujo gelijk door een volley binnen te schieten. Daarmee was de lol wel snel op voor de eerste helft waarin verder weinig gebeurde.

Na de rust zorgde FC Emmen even voor een opleving. Na de tweede gele kaart van Te Wierik, die een maand geleden nog in dienst was van FC Groningen, ebde dat weer weg. In het vervolg vielen er louter nog wat halve kansen te noteren.