ENSCHEDE - FC Twente heeft zaterdagavond twee dure punten laten liggen in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen. Na ruim negentig minuten stond er 1-1 op het scorebord in een lege Grolsch Veste.

De ploeg van Ron Jans kon het zichzelf kwalijk nemen dat het niet al voor de rust afstand had genomen met goed kansen voor Tyronne Ebuehi en Vaclav cerny.

Cerny scoorde kort na de rust wel en kort hierna heeft Queensy Menig de tweede op zijn schoen ware het niet dat keeper Telgenkamp de Drenten op de been hield. Als vervolgens aan de andere kant Drommel een schot van Glenn Bijl niet onder controle krijgt is Michael de Leeuw er als de kippen bij om de 1-1 aan te tekenen. In de slotminuten zijn er nog kansen voor beide doelen, maar een winnaar komt er niet.