UTRECHT - FC Utrecht heeft op de slotdag van de eredivisie thuis met 3-2 gewonnen van FC Emmen. De Griek Douvikas was één keer trefzeker en werd samen met Simons van PSV met negentien doelpunten topscorer van Nederland.

Beide teams spelen volgende week nog in verschillende play-offs, maar hielden zich in Galgenwaard niet in. FC Emmen-coach Dick Lukkien had wel meerdere spelers rust gegeven met het oog op het tweeluik met NAC. De thuisploeg domineerde, kreeg ook veel meer kansen, maar verspeelde twee keer een voorsprong.In de eerste helft werd een goal van Van der Hoorn teniet gedaan door een treffer van Romeny.

Na de rust scoorde Douvikas, maar maakte Diemers gelijk Van der Hoorn kreeg rood toen hij op de voet van Assehnoun ging staan. De tien Utrechters gaven niet op en aanvoerder Viergever kopte na een corner de 3-2 tegen de touwen.