ROTTERDAM - Feyenoord heeft na een moeizame eerste helft toch een eenvoudige overwinning geboekt op FC Emmen. De formatie van trainer/coach Arne Slot won in De Kuip met 4-0.

Voor rust hanteerde Feyenoord een veel te laag tempo tegen een FC Emmen, dat zeer geconcentreerd verdedigde. De ploeg van Dick Lukkien kwam dan ook nauwelijks in problemen.

De tweede helft was veel beter van de thuisploeg. De sterk spelende Kökçü voerde het tempo op en zette de lijnen uit en de kansen volgden. Na een mooi hakje van de goed debuterende Hancko opende Timber de score. FC Emmen gaf wat tegengas, maar in de slotfase van het duel sloeg de thuisploeg kehard toe. De ingevallen aankoop Gimenez rondde prima af en Rasmussen en Szymanski maakten het kwartet treffers vol.