WAALWIJK - FC Emmen is weer een stukje verder achterop geraakt in de strijd om handhaving in de Eredivisie. Vrijdagavond wist de ploeg van Dick Lukkien voor de 22e keer op rij niet te winnen. Op bezoek bij RKC Waalwijk ging men in de slotminuut met 1-0 onderuit.

Op basis van het vertoonde spel hadden de Drenten ook nergens recht op, maar lang zat het er in dat men in ieder geval nog een punt mee kon nemen uit Brabant. Het lijkt er echter op dat de gifbeker helemaal leeg moet voor de degradatiekandidaat.

Waar men in een situatie zit dat alleen winst telt leek het daar in de eerste helft helemaal niet op. De gasten schoten in 45 minuten zelfs niet eenmaal op doel waar de thuisploeg via Ola John en Thijs Oosting wel kansen kreeg.

Kort na rust was er wel een mogelijkheid voor Michael de Leeuw, maar de spits mikte hoog over. Het duel leek doelpuntloos te eindigen tot dat Ahmed Touba in de slotminuut alsnog toesloeg: 1-0.