EMMEN - Waar SC Heerenveen in de Eredivisie in een negatieve reeks zit, daar heeft men woensdagavond wel de kwartfinale van de KNVB-beker weten te bereiken. Dankzij een strafschop in de laatste minuut, na een opmerkelijke handsbal van Ricardo van Rhijn, wonnen de Friezen met 1-2 van FC Emmen.

Waar het bij SC Heerenveen de laatste weken dus minder gaat zit FC Emmen eigenlijk het hele seizoen al in een dip. Hoogtepunt van het seizoen was de bekerwinst op FC Groningen in de vorige ronde, maar deze kreeg tegen Heerenveen geen vervolg. Toch kwam de thuisploeg op slag van rust wel op voorsprong ondanks een licht veldoverwicht van de Friezen. Sergio Pena, in stelling gebracht door Michael de Leeuw tekende voor de 1-0.

Na de rust ging Heerenveen ten aanval en dit leverde goede kansen op voor Henk Veerman en Siem de Jong (lat). In de 72e minuut viel de gelijkmaker dan toch door een van richting veranderd schot van invaller Benjamin Nygren. Het duel leek op een verlenging af te stevenen, maar op onverklaarbare wijze sloeg Van Rhijn met zijn handen een opstuitende bal weg waarna Joey Veerman vanaf elf meter koelbloedig bleef.