HELMOND - Na vijf speeldagen is degradant FC Emmen inmiddels afgezakt naar een achttiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Vrijdagavond ging de ploeg van trainer Dick Lukkien met het kleinst mogelijke verschil onderuit bij Helmond Sport.

Ook de Brabanders bivakkeerden in de onderste helft van de Keuken Kampioen Divisie en had de accenten duidelijk op de verdediging gelegd. Men gunde FC Emmen de bal die daar buiten een aantal schotpogingen van Vlak weinig mee deed. Helmond Sport kreeg kort voor rust een kopkans via Bosiers waarop keeper Brouwer wist te redden/>

Kort na de rust kwam die voorsprong er wel toen de thuisploeg profiteerde van slordig balverlies door FC Emmen. Houttequiet bezorgde de bal bij Jelle van landschoot die de 1-0 tegen de touwen kopte. Helmond Sport bouwde vervolgens opnieuw een muur op en FC Emmen bleek niet over het vermogen te beschikken om die omver te werpen.